Hvad er zoneterapi og øreakupunktur,
og hvad kan det gøre for dig?

 

Zoneterapi er en gammel behandlingsform, hvor man arbejder med trykmassage på fødder, hvorved man kan opnå en stabiliserende effekt på væv og organer i hele kroppen og det vil derfor altid være en helhedsorienteret behandlingsform.

På vores fødder har vi reflekszoner, der relaterer sig til alt i kroppen, det gælder både organer, muskler, nerver, sener og knogler. Hvis der opleves ømhed ved tryk, kan det være tegn på ubalancer i fx et organ. Som zoneterapeut kan jeg lokalisere ubalancer og herudfra planlægge behandlingen, hvor jeg masserer og trykker på disse reflekszoner, for at afbalancere de belastede områder.

Øreakupunktur kan bruges som en selvstændig eller komplementær behandlingsform, hvor jeg på det ydre øre påsætter magnetplastre eller nåle på ømme reflekszoner. Øreakupunktur har ofte en meget hurtig virkning og ved ubalancer i kroppen, vil det relateret punkt i øret typisk være ømt. Øreakupunktur er også en effektiv behandlingsform til rygeafvænning. Det tager toppen af trangen og kroppen afgiftes hurtigt. Ved slankekure kan behandling med øreakupunktur mindske appetitten og trangen til søde sager.

Zoneterapi kan bruges til at forebygge, udrense, booste, sætte skub i kroppens funktioner, det kan også afbalancere, afstresse, berolige, afspænde og opbygge kroppen. Zoneterapien understøtter nemlig kroppens evne til at hele sig selv, bidrager til balance i dit hormonsystem og indre ro.

Du behøver ikke at have problemer med dit helbred for at få zoneterapi. Mange bruger det som stresslindring, afslapning og/eller en mulighed for at få en pause fra dagligdagens stress. De gør det for at vedligeholde en god sundhedstilstand og som forebyggende behandling.

I klinikken foregår mine behandlinger typisk ved, at du ligger på en briks med bare fødder og eventuelt bare ben. Jeg giver trykmassage på føddernes under- og overside. Gennem hudens tilstand og de enkelte reflexzoners ømhedsgrad kan jeg danne mig et billede af ubalancens styrke, tilstand og placering. Ud fra disse opservationer tilrettelægger jeg din behandling.

Jeg anbefaler mellem 3-6 behandlinger for at opnå en optimal effekt.